NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


dinsdag 22 december om 19.30 uur in de Vredeskerk te Amsterdam


Kerst-oproep aan alle mensen
Pijnackerstraat 11
1072 JS Amsterdam
Aanvang 19.30 uur  deur open 19.00 uur

Helaas is de vrede wereldwijd ver te zoeken, de vrede tussen mensen onderling en niet minder de vrede tussen mens en dier. Wat dat laatste betreft: Huisdieren als honden en katten hebben vaak een goed en vredig leven. In tegenstelling tot die miljoenen ver van ons weggestopte naamloze dieren, die de pech hebben dat wij ze niet persoonlijk kennen. Hun leven is een en al lijden.

Juist met Kerst wordt er weer uitbundig vlees gegeten.

Vlees van dieren die niets van de vrede hebben geproefd.

Daarom de Vredesdienst voor dieren, dinsdag 22 december om 19.30 uur in de Vredeskerk te Amsterdam (Pijnackerstraat 11).

Een dienst die een appel wil zijn om het feest van de vrede vleesloos te vieren.

Ook om ons te bezinnen op onze omgang met dieren.

Wreedheden tegen mens en dier staan niet los van elkaar en elke vorm is even verwerpelijk.  De Russische schrijver Tolstoj schreef al:  "Zolang er slachthuizen zijn, zullen er ook slagvelden zijn."

Met de Vredesdienst voor dieren zetten we een eerste stap naar een wereldwijde vrede. Het is strijdig met de essentie van Kerst wanneer we dieren, levende wezens met bewustzijn en gevoel, deel laten uitmaken van ons kerstdiner.

Vrede alleen voor mensen is geen vrede. Vandaag is het ook heel goed mogelijk zonder gebruik van dieren heerlijk en feestelijk te eten.
De Vredesdienst voor dieren, die een spiritueel-humanitair karakter heeft, biedt evenals vorig jaar ook nu weer een afwisselend programma van boeiende sprekers, poezie en muziek en ook komen enkele kinderen aan het woord.

Na afloop is er de mogelijkheid in de kerk na te praten onder het genot van een diervriendelijk hapje en drankje.

Graag tot ziens 22 december a.s. in de Vredeskerk!Share |melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl