NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren
Stichting Landelijke
Herplaatsing Huisdieren


De Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren richt zich op dierenopvang van mensen die ziek zijn (of overleden). De stichting hoopt hiermee te voorkomen dat deze dieren ten onrechte worden ingeslapen of dat deze dieren aan hun lot worden over gelaten. Het verdriet van de zieke eigenaar die tijdelijk afscheid van het dier moet nemen, is natuurlijk groot, maar de wetenschap dat het dier goed verzorgd gaat worden kan een hele geruststelling zijn.

De (tijdelijke)herplaatsing van de dieren van zieken (of overledenen)gebeurt op gastgezin basis. De Stichting zal derhalve voortdurend actief nieuwe gastgezinnen zoeken. Is er voor een aangeboden dier op dat moment geen of geen geschikt definitief gastgezin? Dan zal eerst bekeken moeten worden of de familie van de zieke (of overledene) voor tijdelijke opvang kan zorgen. Totdat er een definitief gastgezin beschikbaar komt. Indien dit niet mogelijk is, dan zal de tussentijdse opvang verzorgd worden door een tijdelijk gastgezin.

Dieren van zieke (of overleden) mensen, die definitief afscheid van hun dier(en) moeten nemen, worden eigendom van de Stichting Landelijke Herplaatsing Huisdieren (SLHH). De stichting neemt nu eenmaal de taak op zich om goed op te letten op het welzijn en de gezondheid van het dier. Dit is een grote verantwoordelijkheid. Deze dieren kunnen dan ook blijvend rekenen op, indien financieel noodzakelijk, medische en/of andere hulp van de Stichting.

Gastgezin: Ieder nieuw gastgezin wordt voor plaatsing bezocht om te kijken of en welk dier (soort, ras, leeftijd, karakter, etc.) gewenst is. Met regelmaat zal de Stichting informeren hoe het met het geplaatste dier gaat en de stichting zal zich jaarlijks middels huisbezoek ook op de hoogte stellen van de verzorging, het welzijn en de gezondheidssituatie van het geplaatste dier.

De stichting adviseert in geval van ziekte, vroegtijdige aanmelding van uw dier(en). Voordeel hierbij is dat u zelf belangrijke informatie over uw dier(en) kunt vertellen aan de medewerker van SLHH of aan het toekomstige gastgezin.
Nood: Voor het opgeven van dieren van zieken of overleden mensen die direct herplaatst moeten worden, wordt u verzocht in het menu te klikken op  “Opgave dieren” www.slhh.nl


Vrijwilliger: Wilt u gastgezin worden of intakemedewerker of inspecteur of pr-medewerker voor SLHH ? Klik dan in het menu op vrijwilligers gezocht. www.slhh.nl

Donateur: Natuurlijk kunt u ook donateur worden! Klik in het menu op donateur  www.slhh.nl


isis-veganisme.nl
ethisch, diervriendelijk en informatief
ook voor vegetarische receptenShare |melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl