NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


"Vlees-eters zijn even erg als pedoseksuelen en slachthuizen zijn als Auschwitz"Zanger Morrisey heeft tijdens vragen van fans geantwoord dat hij geen verschil ziet tussen het eten van vlees en pedoseksualiteit.
"Het is allebei verkrachting, geweldpleging en moord. Wanneer ik geïntroduceerd wordt aan iemand die levende wezens eet, loop ik weg. Beeld je in dat je in een nachtclub bent en iemand zegt tegen je: 'hey, ik houd van bloedvergieten, iemand de keel oversnijden en het verwoesten van levens'. Ik durf wedden dat je geen telefoonnummers zal uitwisselen".

Verder vergeleek hij slachthuizen met Auschwitz en voegde hij eraan toe dat mensen "die niet akkoord gaan met deze stelling, waarschijnlijk nog nooit in een slachthuis geweest zijn".  

Hij vraagt zich af waarom de koningin van Engeland "een geëlektrocuteerd berenjong op haar hoofd draagt" en hij zou graag zogenaamde tv-koks willen vragen waarom ze ervan overtuigd zijn dat dieren geen recht hebben op leven: "Als Jamie 'Orrible' er zo zeker van is dat dierlijk voedsel lekker is, waarom steekt hij dan niet een van zijn kinderen in de microgolf? Het smaakt hetzelfde als gekookt lam", klonk het.

Morrissey zou willen dat overheden over de hele wereld een minister voor dierenbescherming aanstellen en hij wil een algemeen verbod op dierentuinen en circussen. "Daarnaast", zegt hij, "wil ik dat elk reclamefilmpje waarbij vlees wordt aangeprezen vergezeld wordt van een filmpje dat stap voor stap laat zien hoe een big of koe in de rekken van de supermarkt eindigt".

Recent nog, liet Morrissey zijn afkeuring blijken voor het Amerikaanse Thanksgiving, waarbij traditioneel massaal kalkoen gegeten wordt en doopte het tot 'Thankskilling'.

Van 1982 tot 1987 was Morrisey zanger van de popgroep The Smiths; "Meat is murder" komt uit in 1985:Heifer whines could be human cries
Closer comes the screaming knife
This beautiful creature must die
This beautiful creature must die
A death for no reason
And death for no reason is MURDER

And the flesh you so fancifully fry
Is not succulent, tasty or kind
It's death for no reason
And death for no reason is MURDER

And the calf that you carve with a smile
Is MURDER
And the turkey you festively slice
Is MURDER
Do you know how animals die ?

Kitchen aromas aren't very homely
It's not "comforting", cheery or kind
It's sizzling blood and the unholy stench
Of MURDER

It's not "natural", "normal" or kind
The flesh you so fancifully fry
The meat in your mouth
As you savour the flavour
Of MURDER

NO, NO, NO, IT'S MURDER
NO, NO, NO, IT'S MURDER
Oh ... and who hears when animals cry ?


isis-veganisme.nl
ethisch, diervriendelijk en informatief
ook voor vegetarische recepten


Share |melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl