NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


UPDATE --- Monumentale MKZ-film in Kootwijkerbroek (openbare vertoning) UPDATE

Veel mensen staan er niet bij stil, maar toen in 2001 mkz uitbrak (mond en klauwzeer) (niet gevaarlijk voor de volksgezondheid) waren er slechts 26 besmettingen en werden uit economische voorzorg maar liefst 270.000 gezonde dieren gewoon afgemaakt.

Veel hobbyisten hadden geitjes een paar schaapjes herten varkentjes etc. die nooit in het commerciele circuit terecht zouden komen maar die nu ineens spontaan zonder overleg onder de regels van het ministerie van landbouw vielen! 

Hun gezonde geiten en schapen en andere dieren die evenhoevig waren (zie hun voeten) werden voor hun ogen afgemaakt. Het sloeg werkelijk nergens op. Ook andere dieren van andere dierhouders (dierentuinen, dierenopvangplekken, kinderboerderijen, melkveehouders, varkenshouders etc.)  vielen ten prooi aan het commerciele visitekaartje dat Nederland wilde afgeven aan het buitenland.       Lees verder:


Wereld zonder vlees en zuivel is een wereld zonder honger

In principe zouden veel meer mensen voldoende voedsel hebben als we de graanproductie ten volle zouden kunnen benutten. Graan wordt echter ook gebruikt om vee te kweken voor vlees en zuivel en aangezien er steeds meer vee nodig is, omdat de vraag naar vlees en zuivel groeit,  groeit ook de vraag naar graan.

Melkkoe, zoogkoe, vleeskoe kent u het verschil?
De melkkoe (die u buiten in de wei ziet) is een heel ander gefokte koe dan de vleeskoe. Een melkkoe moet melk geven als hoofdreden en hun vlees is slechts bijzaak.
De melkkoe moet eerst een kalfje krijgen alvorens er zich melk in haar uier ontwikkelt.
Na de geboorte wordt haar kalfje direct weggehaald omdat deze melk afgenomen wordt om aan mensen te verkopen.

Vlees is gezond, vonden onze voorouders tenslotte ook al

Hoe natuurlijker en onbewerkter je voedsel is, hoe gezonder!
We eten dagelijks vlees in de moderne tijd (we kunnen het tenslotte tegenwoordig allemaal betalen) en das lekker gezond dat mooie roze/rode vlees kijk maar:

Vlees eten is gezond toch?

Het voedsel dat de slachtdieren krijgen is totaal niet natuurlijk. Het dioxineschandaal dat momenteel brandend actueel is in Duitsland, is ontstaan doordat de dieren voeder kregen dat besmet was met dioxine. Volgens Duitse autoriteiten is zo'n 150.000 ton pluimvee- en varkensvoer besmet met de kankerverwekkende stof.

Dieren en vuurwerk

                  Vuurwerk
 
Vuurwerk is voor veel dieren erg angstaanjagend. Ze horen het niet alleen dubbel zo hard als mensen, ze begrijpen vooral niet wat al dat lawaai, de kruitgeur en felle lichten betekenen.

Daardoor levert Oud & Nieuw vaak veel stress op voor alle dieren. Met wat handige tips is veel leed te voorkomen:

Het beste is om dieren die bij u thuis wonen....


Koop dierenloten

                       Stichting DierenLot

VOOR EEN BETER LOT VAN DIEREN IN NOOD. 

Vele dieren lijden een buitengewoon beroerd bestaan; ook in Nederland. Ze worden opgesloten in veel te kleine hokken...... soms ernstig mishandeld...... of zonder pardon op straat gezet en aan hun lot overgelaten. Eenzaam moeten ze dan op zoek naar wat voedsel en een veilige plek om te schuilen. Veel mensen bieden hulp maar hebben vaak zelf te weinig geld. Deze mensen kunnen wel wat hulp gebruiken.

Stichting DierenLot trekt zich het lot van deze dieren erg aan...


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl