NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Remember Barry Horne 2011
        Barry Horne een Engel in de nacht

5 november 2011 herinneren we Barry Horne
Opdat we niet zullen vergeten....
Barry Horne, overleden op 5-11-2001 tengevolge van diverse hongerstakingen, waarvan de laatste tegen de MKZ. (mond-en klauwzeer)
Hij streed tegen de misdadige manier waarop regeringen en mensen omgaan met dieren.


Wereldveganismedag 2001 Worldveganday 1 November
copyright isis-veganisme nl

Wereldveganismedag, of in het Engels, Worldveganday. Vegan........ waar komt dat woord "vegan" vandaan?
Donald Watson (1910-2005) nam het begin en het eind van het Engelse woord 'vegetarian' en vormde zo 'vegan', want, zo zei hij, "veganisme neemt vegetarisme als begin en voert dit vervolgens tot het logische einde door."

Wageningen Universiteit de spreekbuis van de zuivel-industrie

Hoe (on)zuiver is de Wageningen Universiteit( WUR)? De zuivelindustrie blijkt invloed te hebben op vele lagen van de WUR.

Wakker Dier vindt het 'van groot belang' dat grondig wordt uitgezocht hoe het kon gebeuren dat het gesponsorde melkonderzoek 'zo kon worden verdraaid ten gunste van de sponsor'. De stichting heeft in verband met het onderzoek bij de Reclame Code Commissie al een zaak aangespannen tegen de universiteit. Volgens Wakker Dier is het onderzoek door de zuivelindustrie gefinancierd en is het daardoor misleidend.


Jager heeft lak aan de wet

Dat jagers het niet zo nauw nemen met de wet is maar weer eens gebleken. De nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) heeft 80 fazanten bij een jager in Noordoost-Brabant weggehaald. Deze vogels waren niet of niet goed geringd.
De fazanten waren vermoedelijk bestemd voor de jacht. Het uitzetten van dieren in het wild en dieren uitzetten voor de jacht is verboden.

Dieronvriendelijk CDA winnaar Liegebeest 2011

Dat CDA en dierenwelzijn niet samengaan is maar weer eens gebleken...
Het CDA claimt op haar website zorgvuldig met dieren te willen omgaan, maar de werkelijkheid is totaal anders: het CDA stemt bij moties voor dierenwelzijn in driekwart van de gevallen tégen.
Het CDA is daarom ook winnaar geworden van de Liegebeest-verkiezing die jaarlijks door stichting Wakker Dier wordt georganiseerd.

Protesteer tegen vergassen van ganzen!

Dinsdag 27 september is het erop of eronder voor de ganzen. Dan stemt de Tweede Kamer over de motie van dePartij voor de Dieren die de regering oproept om het vergassen van ganzen verboden te houden. PINK!, de jongerenorganisatie van de Partij voor de Dieren, is een e-mailactie gestart om de woordvoerders van de Tweede Kamerfracties te overtuigen VOOR de motie te stemmen om te voorkomen dat er binnenkort tienduizenden ganzen vergast worden.  

Geef bleker tegengas en stuur een protestmail!

Melkonderzoek mogelijk gesponsord door melkindustrie

Hoe zit het nu precies met het melkonderzoek?
Hoe dan ook, een en ander is iets veranderd...:
Wageningen UR heeft een persbericht over een melkonderzoek aangepast.
In het bericht werd gesteld dat melk goed is tegen hart- en vaatziekten.
Volgens de universiteit was dat iets te stellig gebracht.
Nu staat er dat melk goed ‘lijkt’ tegen hart- en vaatziekten.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl