NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Twitter oprichters investeren in plantaardige vleesvervangers

Evan Williams en Biz Stone, oprichters van Twitter, hebben geld geïnvesteerd in  Beyond Meat.
Beyond Meat maakt plantaardige vleesvervangers welke qua structuur en smaak identiek zijn aan vlees.

Vega-food festival te Amsterdam

Gezellig dagje Amsterdam
Kom ook naar dit leuke food-festival op 30 juni.
Viva Las Vega’s Food Festival is het grootste vegetarische festival in Nederland.
Iedereen is welkom om te komen.
Kom genieten van een dag- en avondprogramma met leuke workshops, lekker eten, muziek en meer.  Zet 30 juni in je agenda, nodig vrienden en familie uit.
De markt begint om half 12 ‘s middags en het festival duurt tot in de late uurtjes (03:00).

Onze medemensen hebben ook recht op voedsel

Nederlanders zouden er beter aan doen om wat minder te consumeren.
We gebruiken veel meer dan goed voor ons is en dan goed voor de gehele aarde is.
We zouden er beter aan doen meer te kiezen voor voeding uit onze omgeving en deze voeding liefst zoveel mogelijk plantaardig te laten zijn.

Nederlandse voedsel-en warenautoriteit zag en deed niks tegen kalkoenenleed

In de bio-industrie wordt het als normaal beschouwd om duizenden meest gezonde dieren middels vergassing om het leven te brengen.

Duizenden gezonde kalkoenen vergast omdat er enkelen besmet waren met de vogelpest.
Vergassing op zichzelf is al barbaars te noemen maar bij de vergassing van deze kalkoenen bleek er ook nog een niet deskundig bedrijf te zijn ingeschakeld er waren technische mankementen aan de vergassingsapparatuur waardoor de dieren een vreselijke dood kregen.
Dit onder het toezicht van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit maar die liet alles gebeuren en heeft er, ten onrechte, geen proces-verbaal van opgemaakt.

Hoe smakelijk is geitenkaas?

Een kijkje achter de schermen.

In de geitenhouderij worden jaarlijks enkele duizenden en misschien wel enkele tienduizenden pasgeboren bokjes en geitjes gedood.
De gedode lammetjes zijn niet geregistreerd, waardoor men niet weet om hoeveel dieren het werkelijk gaat. De maatschappij is hiervan niet op de hoogte!
Het doden van deze jonge lammetjes  ''ligt natuurlijk erg gevoelig'' en wordt stil gehouden, want welke burger weet dit eigenlijk?.

MKZ... er is nooit een reden om dieren te "ruimen".

Heropening besluitvorming MKZ te Kamperveen. Laboratorium vond geen MKZ smetstof. Bedrijf toch besmet verklaard na ondeugdelijke test. Onderzoeksdocumenten vernietigd.

Woensdag 7 maart 2012 treffen Kamperveense houders van evenhoevige dieren en het ministerie van Landbouw elkaar in een hoorzitting voor de heropening van de besluitvorming over de MKZ ruimingen te Kamperveen in 2001. Het ministerie doodde
toen op 13 bedrijven te Kamperveen al het vee vanwege de beweerde vondst van MKZ op de boerderij van Van de Vegte te Oosterwolde.

44 miljard euro subsidie naar landbouw en bio-industrie

De moderne landbouw en bio-industrie kan niet zonder subsidies. En elk jaar krijgen zij een groot deel uit de pot.

Landbouwsubsidies slokten vorig jaar 42 procent op van de EU-begroting (142 miljard euro). Van dat percentage ging driekwart op aan directe betalingen aan boeren, voor een bedrag van 44 miljard euro. In ieder EU-land moet jaarlijks ten minste één op de twintig boerderijen geïnspecteerd worden.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl