NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Waarschuwing voor plofkippen bij Jumbo

"Het is onbegrijpelijk dat Jumbo nog steeds stunt met plofkippen. Daarmee geeft Jumbo dit dier, dat al een rotleven heeft, nog een extra schop na", aldus WakkerDier
Wakker Dier waarschuwt met een advertentie in ochtendkranten voor 'plofkippen' bij Jumbo.

Stuur smsje voor olifant Betty

Olifant Betty is zo’n 30 jaar geleden in het wild geboren in Zimbabwe en werd wreed van haar familie gescheiden om op jonge leeftijd op te treden in circussen in Europa. Sinds het overlijden van haar olifantenmaatje Tatcha op 3 mei 2006 leeft Betty eenzaam en zonder soortgenoten.
Olifanten zijn zeer sociale dieren en kunnen wel 60 jaar oud worden.

Kroonprins wekt woede op met eendenjacht

"Kroonprins die voor de lol eenden uit de lucht knalt terwijl zijn vrouw voor een goed doel door de gracht zwemt. Sneu beeld!", aldus Marianne Thieme.

De eendenjacht in De Lutte (gemeente Losser) van kroonprins Willem-Alexander heeft de woede opgeroepen bij de Partij voor de Dieren.
 "Dit soort jachtpartijen als die van Zijne Koninklijke Hoogheid op eenden zal binnenkort wettelijk verboden zijn als het aan ons ligt. Wetsvoorstel op plezierjacht", twitterde Marianne Thieme.

Jagers lappen regels aan hun laars

Naar aanleiding van vragen van Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren heeft staatssecretaris van Veiligheid en Justitie Fred Teeven laten weten dat de politie in de afgelopen drie jaar de aktes heeft ingetrokken van 217 jagers, omdat zij de regels hebben overtreden. In veertien gevallen is een wapen in beslag genomen, omdat er een strafbaar feit mee is gepleegd.

Puma wil stoppen met leer

De milieubewuste CEO Jochen Zeitz van het Duitse schoen- en kledingmerk Puma wil dat zijn bedrijf gaat stoppen met het verwerken van leer in zijn producten.
In het laboratorium gaat men op zoek naar een alternatief voor leer.

“We weten allemaal dat vee en rundvlees tot de grootste uitstoters van broeikasgassen behoren”, zegt Zeitz. “We moeten op zoek naar alternatieven, dat is volstrekt helder.”

5400 ganzen vergast "rondom" Schiphol

In 3 weken tijd zijn er "rond Schiphol" ruim 5400 weerloze ganzen met hun jongen vergast.

Het NOS journaal maakte er een bijna vrolijk item van en Sacha de Boer kon een glimlach niet onderdrukken.
De ganzen gingen immers naar de voedselbank en de poelier had extra inkomsten. Men gaf er zelfs een recept bij. En Schiphol was weer veilig. Iedereen blij leek het wel...

De sterke band tussen moeder-geit en haar kinderen

In de vee-industrie worden dieren helaas nog steeds als "dingen" zonder gevoel en emotie gezien.
Dat dieren slimmer zijn dan algemeen wordt aangenomen blijkt maar weer eens uit recent onderzoek.

Wetenschappers van de Queen Mary’s School of Biological and Chemical Sciences bestudeerden negen vrouwelijke geiten en hun kinderen. Zodra de geitjes vijf weken oud werden, namen de onderzoekers hun stemgeluid op. Eén jaar tot anderhalf jaar later lieten de onderzoekers de moeders de kreten die ze toen hadden opgenomen, weer horen. De moeders bleken de stemmen nog te herkennen. Zelfs wanneer ze hun jongen al een jaar geen melk meer gaven en ze de jongen al een jaar niet meer gezien hadden.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl