NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Ganzen Noord-Holland mogen (voorlopig) blijven leven
Het blijft onmogelijk dit jaar in Noord-Holland ganzen te doden. De provincie heeft een ontheffing, die de voorzieningenrechter begin juni al schorste, ingetrokken. Dat heeft de provincie vrijdag bekendgemaakt.

Barbaarse massa-slachting brandganzen

Op dinsdagochtend 15 juli ontdekte de Faunabescherming tijdens de dagelijkse surveillance langs de Nederrijn en Lek een colonne Duke-voertuigen bij fort Honswijk, pal tegenover het dorp Everdingen. Al gauw bleek dat er ter plaatse reeds een vanginrichting in gereedheid was gebracht en dat men al was begonnen met het opdrijven van de naar schatting 2100 ruiende volwassen en niet vliegvlugge jonge brandganzen, die daar in verspreide groepen aanwezig waren.


EU subsidieert bloedarmoede
Wakker Dier dient vandaag een klacht in bij de Europese Commissie tegen een nieuwe subsidie aan de bio-industrie: de Nederlandse kalfsvleessector krijgt 2,8 miljoen euro voor promotie. Nederland is nu al het ‘kalfdichtste’ land ter wereld.

GAIA: Europees Commissievoorstel tot EU-'verbod' zeehondenproducten van wrede jacht is niet te controleren
Het verbod op de in- en uitvoer van zeehondenproducten dat de Europese Commissie vandaag officieel heeft voorgesteld bevat oncontroleerbare uitzonderingen. Het kan gemakkelijk omzeild worden. Dat zegt dierenrechtenorganisatie GAIA.

'Een vijfde houtimport is illegaal gekapt'
Bijna een vijfde van al het hout dat de Europese Unie in 2006 binnenkwam, is illegaal gekapt. Rusland, Indonesië en China zijn de belangrijkste herkomstlanden, aldus een rapport van het Wereld Natuur Fonds (WNF) dinsdag.

‘Effect van windmolen is dodelijk voor vleermuis’
Eerst was het de vogel, toen de bruinvis en dan nu is het de vleermuis, die (zoals enkele dierenbeschermers zeggen) slachtoffer wordt van windmolens. De ‘sonar’ van het diertje zou door de snel draaiende molenwieken van slag raken, waardoor het zich te pletter vliegt.

Stichting Dier & Recht wil onderzoek Voedsel en Waren Autoriteit
Stichting Dier & Recht heeft de FVO (Food and Veterinary Office) van de Europese Commissie verzocht een onafhankelijk onderzoek in te stellen naar het functioneren van de Voedsel en Waren Autoriteit (VWA).

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl