NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


1 oktober: Wereld Vegetarismedag

Elk jaar op 1 oktober is het "Wereld Vegetarismedag". Dit gebeurt sinds 1977.
Het brengt vegetariërs van overal ter wereld "bij elkaar".

Misleiding dierenwelzijn in reclames en verpakkingen

Item uit vara's Kassa over misleiding dierenwelzijn op verpakkingen en in reclames. Bovendien krijgt de grootste kalfsvlees-industrieel van Nederland zeer bedenkelijke subsidie.

De vleesproductie en -consumptie zijn een gezwel voor de aarde

Vleesproductie is zo schadelijk voor de natuur en het klimaat, dat de politiek grenzen moet stellen. Het is een heilig huisje. Niemand mag aan het vlees op het bord komen. Toch staat de wereld aan de vooravond van een revolutie: belasting op vlees is onafwendbaar. Vlees eten zal ’uit’ raken, om de simpele reden dat we het niet kunnen veroorloven om door te gaan met de grootschalige vleesconsumptie.

Dierenbescherming wil keurmerk dons


De Dierenbescherming wil dat er een Europees keurmerk komt voor producenten waar dons in zit. Dat heeft voorzitter Frank Dales van de dierenrechtenorganisatie zaterdag gemeld.
Hij reageert hiermee op een Zweedse reportage waaruit blijkt dat dekbedden van IKEA tot voor kort werden gevuld met dons dat van levende eenden en ganzen is geplukt.

'Hef milieubelasting op vlees'

Natuur en Milieu pleit voor een snelle invoering van een milieubelasting op vlees van tenminste twee euro per kilo. Dat stimuleert mensen om te zoeken naar alternatieven.

Dierenwelzijnsorganisaties luiden noodklok over dierenwet

Minister Verburg wil met haar nieuwe wet, de Wet Dieren, ‘de afzet van dierlijke producten’ bevorderen. Dus nóg meer dieren produceren, nóg meer dierenleed, nóg meer nadelige effecten voor volksgezondheid, natuur en klimaat. De gezamenlijke Nederlandse dierenbeschermingsorganisaties vinden de plannen van minister Verburg onacceptabel.

Wat is er allemaal mis met kinderboerderijen?

Op een kinderboerderij in Dommelen werden cavia’s en degoes ernstig mishandeld. Aanleiding voor de Partij voor de Dieren Kamervragen te stellen over het toezicht op Kinderboerderijen.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl