NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Een gezond hart en langer leven met plantaardige voeding


- Plantaardig eten is niet alleen diervriendelijk, maar ook nog eens erg gezond,
Dat blijkt maar weer eens uit recent onderzoek.
Uit gegevens van meer dan 450.000 Europeanen blijkt dat bij mensen bij wie het voedingspatroon voor ongeveer zeventig procent uit plantaardige producten - hele granen, peulvruchten, groenten, fruit en noten - bestaat, de kans op overlijden als gevolg van hartziekten 20% kleiner is, dan bij mensen die meer dan vijftig procent dierlijk eten.

Betere productiviteit en gezondere werknemers door veganistische maaltijden


- Volgens een studie van vier maanden van Physicians Committee for Responsible Medicine (USA) en gepubliceerd in het American Journal of Health promotion, blijkt dat werknemers productiever en gezonder zijn indien ze een veganistisch voedingspatroon volgen.

Kom ook naar de vredesdienst voor dieren op 22 december

- Op maandagavond 22 december wordt er een bijzondere kerst-vredesdienst voor dieren gehouden in de Maarten Lutherkerk in Amsterdam onder leiding van dichter en dominee Hans Bouma.

Voor dierenbeschermers, mensen die opkomen voor de rechten van dieren, is kerstmis ieder jaar weer een ware beproeving,' vertelt Hans Bouma.
'Dieren worden opgegeten nadat ze een vreselijk leven gehad. Het vieren van de Vrede terwijl deze dieren helemaal niet in vrede geleefd hebben, is voor ons heel tegenstrijdig'. 

Teken ook de petitie voor behoud van Felixoord

- Door overheidsbeleid dreigt Vegetarisch Zorgcentrum Felixoord in Oosterbeek haar deuren te moeten sluiten.
De bewoners leven vanuit een vegetarisch/veganistische levensovertuiging en hebben bewust de keuze gemaakt om vanuit het hele land hier te komen wonen.

Het is gezien...het is niet onopgemerkt gebleven

- De Hokjesman verdiept zich in de snel groeiende gemeenschap van dierenvrienden.
Er zijn dierenvrienden die zielsveel houden van hun huisdier en tegelijkertijd geen enkel bezwaar zien in een burger of een speklapje bij de barbecue.
Maar er is ook een kern van dierenvrienden die huivert bij de gedachte aan het eten van dieren en geen onderscheid wenst te maken tussen mens en dier.

Kom ook naar het afscheid van de dieren die moesten sterven om hun vacht

- Veel mensen zijn onbekend met de herkomst van bont en het enorme dierenleed dat erachter schuil gaat.
Dit voorjaar heeft BONT VOOR DIEREN een oproep gedaan aan iedereen die bont heeft en die dit wilde doneren. Inmiddels zijn er tientallen jassen gemaakt van nertsen, vossen en konijnen binnengekomen.
Dit bont zal komende september gecremeerd gaan worden met een speciale ceremonie

Sharon Dijksma geen dierenvriend

- Sharon Dijksma, de PvdA-staatssecretaris van Economische Zaken laat steeds vaker zien dat ze een stuk dierONvriendelijker is dan het aanvankelijk leek.

Let goed op bij deze dame


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl