NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Plantaardige vleesvervangers op basis van lupinebonen
Binnenkort opent ex-boer Jaap Korteweg in Den Haag een vegetarische slagerij annex delicatessenwinkel met louter vegetarische producten. Van gangbare boer tot vegetarische slager wiens droom het is een vlees-icoon als de Hema-worst na te maken met louter plantaardig materiaal.
De lupineboon is het geheim achter de producten. Met zijn hapjes, die amper van vlees te onderscheiden zijn, wil hij een groot publiek bedienen, ook de ’parttime-vegetariërs’. „Alles moet zijn geënt op smaak en beleving.”

Het afschaffen van de bio-industrie blijft een van de speerpunten
Burgers moeten geconfronteerd worden met de keuzes in hun consumptiepatroon, zo zegt de PvdD.
De milieukosten die zijn gemoeid met de gangbare vleesproductie uit de bio-industrie, worden nu afgewenteld op de belastingbetaler.

Vegetarische Scanner; iPhone-app om E-nummers te scannen
Scanner: Er is nu ook een iPhone-app voor vegetariërs en veganisten. Welke E-nummers kunnen wel en welke niet? Om dat vanaf nu simpel te weten te komen is er vanaf nu de Vega scanner.

Maak een lekkere vega-cake met Pasen!
Pasen

Maak een lekkere Paascake en maak uw huis gezellig voor de Pasen

EIVRIJE CHOCO PAASCAKE

Recept:: Lees meer

Waarom geen ei zult u denken? Nou... (lees hier verder)


Landbouwer tegen dierenleed en promoot vega-voeding
In de wereld van landbouwers is het toch wel apart te noemen dat een landbouwer (Jean-Louis Machiels) samen met zijn vrouw het erg belangrijk vindt dat mensen gaan beseffen wat er een dierenleed schuil gaat achter het eten van vlees. Hij promoot vegetarisch eten. Dit doet hij op unieke wijze: (lees verder)

Oostvaardersplassen waren bedoeld als VOGELreservaat.

Oostvaardersplassen

Robert A. van Baarle adviseur op gebied van wildbeheer nam in 2000 ontslag omdat hij onpasselijk werd. Oostvaardersplassen waren bedoeld als VOGELreservaat zo blijkt. 


Keurmerk veganistisch/ het vegan logo

Gelukkig zijn er steeds meer plantaardige producten te koop. Meestal moeten we de kleine lettertjes wel goed lezen om te zien of een product wel inderdaad volledig plantaardig is. Het voordeel van het veganistisch keurmerk is dat, indien dit vegan logo vermeld staat op de verpakking, men zeker weet dat het product vegan is (en hoeven we niet steeds de kleine lettertjes te zoeken ;-) Het veganistisch keurmerk, hoe kunt u daaraan komen? Lees hier verder

 

 


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl