NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


NASA test op apen; Paul McCartney woedend
Paul McCartney is kwaad op de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie Nasa. De Nasa doet proeven op apen. McCartney roept in een brief op de tests te stoppen.
McCartneys brief volgt op berichten dat Nasa radioactieve bestraling test op slingerapen.

Aai gerust een schaap!
"Volwassenen en kinderen kunnen gerust schapen aaien. Alleen zwangere vrouwen kunnen beter lammetjes mijden." dit zegt Birgit van der Laan van de Stichting Kinderboerderijen Nederland.

Bijna 8 miljoen dieren in Nederlandse vee-industrie lijden structureel honger
Vleeskippen en varkens worden geselecteerd op een zo snel mogelijke groei en dus impliciet eetlust. Vleeskippen bereiken daardoor al na zes weken het slachtgewicht van 2 kg.
Uit onderzoek van Varkens in Nood en de stichting Dier en Recht blijkt dat met name de dieren waarmee wordt gefokt, de moederdieren van vleeskuikens en varkens, honger lijden. Omdat ze eerder en betere nakomelingen krijgen als ze niet te vet zijn. Maar de moederdieren zijn net als de dieren voor de slacht, geprogrammeerd om zo snel mogelijk zo veel mogelijk te eten.

Dieren sterven van de honger omdat Staatsbosbeheer 'oernatuur' wil
Afgelopen winter stierven er honderden heckrunderen, konikpaarden en edelherten van de honger in de Oostvaardersplassen.
Staatsbosbeheer besloot ze niet bij te voeren en de ‘natuur’ de vrije loop te laten, tot woede van dierenorganisaties. Staatsbosbeheer heeft de dieren er neergezet waar de dieren het zelf verder uit mogen zoeken en tijdens de winter hopeloos op zoek zijn naar voedsel wat er niet is.

Veel meer runderen in Oostvaardersplassen verhongerd dan gemeld door Verburg
Stichting Welzijn Grote Grazers heeft bekend gemaakt dat na de telling van dode dieren op luchtfoto’s en vanaf de grond, blijkt dat 312 Heckrunderen de afgelopen winter in de Oostvaardersplassen zijn omgekomen door honger. Terwijl minister Verburg eerder in een rapportage over de Oostvaardersplassen melding maakte van 140 dieren.

Gouda vermindert op diervriendelijke manier het aantal duiven
De gemeente Gouda plaatst bij de Nieuwe Markt een groot hok voor de stadsduiven om hun overlast te beperken. Eten is bij het onderdak inbegrepen, maar de eieren die de vogels leggen worden door de gemeente weggehaald.

Dit jaar al 118.000 dieren omgekomen bij branden vee-industrie (bio-industrie)
Wakker Dier meldt dat dit jaar tot nu toe bij tien branden bijna 118 duizend dieren in stallen zijn omgekomen. In 2009 waren dat er over het hele jaar iets meer dan 112 duizend bij elf branden. De afgelopen vijf jaar kwamen in totaal meer dan een miljoen dieren, waaronder legbatterijkippen en varkens, om bij 79 branden.

<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl