NIEUWS:

rss


RECEPTENNIEUWS

Nieuws


Spanje wil de Nederlandse dierenrechtenactivist Peter Janssen meteen oppakken als hij in Spanje wordt gezien
- Spanje wil de Nederlandse dierenrechtenactivist Peter Janssen meteen oppakken als hij in Spanje wordt gesignaleerd. Volgens NRC heeft een rechtbank in Madrid een opsporingsbevel tegen Peter Janssen uitgevaardigd, die ook wel bekend staat als de Vegan Streaker

Portugal in wet verplicht in publieke eetgelegenheden ten minste 1 ​plantaardige​ optie op de menukaart aan te bieden
-Afgelopen maand stemde het kabinet in Portugal voor een wetsvoorstel waarin bepaald wordt dat alle door de overheid gefinancierde eetgelegenheden in het land zoals in scholen, universiteiten, ziekenhuizen, gevangenissen en andere openbare gebouwen, ten minste 1 maaltijd zonder dierlijke producten moeten aanbieden.
Naar verwachting wordt de wet binnen de komende maanden in het wetboek opgenomen.

In maart al, besloot het Ministerie van Milieu in Duitsland om alle vleesproducten op hun afdeling te verbieden, en begin april besloten het kabinet en het secretariaat van de Japanse overheid na een behoorlijk succesvolle proefperiode een regulier vegetarisch menu voor hun bedrijfskantine in te voeren.

Plantaardige biefstuk


   -Plantaardige biefstuk

Wageningen Universiteit ziet een doorbraak in de wereld van de vleesvervangers, nu ook grote internationale bedrijven als Unilever serieuze stappen zetten in de ontwikkeling van dit soort voedingsproducten. 

De universiteit gaat samen met tien bedrijven de komende vier jaar aan de slag om een nieuwe veelbelovende vleesvervanger in de markt te zetten.

"Biefstuk is een van de meest gewilde stukken vlees. Als we dat ook plantaardig kunnen aanbieden, zou dat prachtig zijn", zegt Jaap Korteweg, oprichter van De Vegetarische Slager, die ook meedoet. Korteweg hoopt eind volgend jaar al de eerste plantaardige biefstuk in de schappen te hebben.

Met de steun van de multinationals wordt die de komende jaren verder verbeterd zodat het product binnen een paar jaar op de markt kan komen. Een doorbraak, zegt projectleider en hoogleraar Atze Jan van der Goot.

Meer info bij de vegetarische slager en bij de nosPlantaardige beurs VeggieWorld op 11 en 12 maart 2017
     -VeggieWorld op 11 en 12 maart 2017

VeggieWorld heeft een grootse opzet. Er zijn gerechten om te proeven. Tevens zijn er dierproefvrije producten te koop. Er zijn lezingen en sprekers en er zijn kookdemonstraties.

U kunt hier ervaren hoe het kan zijn om plantaardig te leven.

Openingstijden zijn op:

Zaterdag en zondag 11 en 12 maart 2017 | van 10:00u tot 18:00u

Kaartjes:

Online tickets zijn goedkoper dan bij de kassa:
6,00 Euro

Kaartjes bij de kassa:
8,00 euro.

Kinderen tot 14 jaar gratis (mits onder begeleiding van een volwassene).

Kaartjes online zijn te koop via ticketshop.

De Jaarbeurs beschikt over een grote parkeergelegenheid
 (4 euro per uur of 16 euro per dag).

meer info is ook te vinden op de site veggieworld deTom Regan voorvechter van dierenrechten, overleden.
- Tom Regan voorvechter van dierenrechten, overleden.

Samen met Peter Singer werd Tom Regan beschouwd als de voorvechter voor de rechten voor dieren.

Dieren kennen hun rechten niet, zoals mensen dat wel kennen, maar hun leven heeft wel ‘een waarde in zichzelf’. Dieren willen bijv in leven blijven. Daarom kunnen we hen niet beschouwen als dingen waarmee je kunt doen wat je wilt. Hun leven heeft ‘intrinsieke waarde’. Aldus Regan.

1 op de 7 kalfjes crepeert op de melkveehouderij
- 8 procent van de kalfjes sterft nog voor ze geregistreerd zijn. (registratie is verplicht na de leeftijd van 3 dagen oud. In dat cijfer zitten ook doodgeboren kalfjes maar die zijn niet meegeteld door Dier&Recht.

Kalfjes worden direct na de geboorte bij hun moederkoe weggehaald. Volgens Dier&Recht is er door de veehouders steeds minder aandacht voor de kalfjes, omdat de productie van melk voorop staat
Er is een petitie gestart.
Lees hier verder:

Wereld veganismedag stuur een ecard
WERELD VEGANISME DAG

- Wereld-veganismedag.
Een dag die op steeds meer plekken in de wereld gevierd wordt.
Voor meer informatie over deze speciale dag, klikt u hier

Wilt u iemand een leuke kaart sturen? klik dan hier
Happy world veganday!


<< Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 Volgende>>melief


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl