NIEUWS:

rss


RECEPTENWIST U DAT....?
1 oktober: Wereld VegetarismedagElk jaar op 1 oktober is het "Wereld Vegetarismedag". Dit gebeurt sinds 1977.
Het brengt vegetariërs van overal ter wereld "bij elkaar".

Er worden wereldwijd rond deze datum festiviteiten georganiseerd, proeverijen, picknicks en presentaties op scholen, universiteiten, restaurants, bibliotheken, bedrijven, gezondheidcentra etc. Allemaal gebaseerd op het vegetarisme.

Vegetarisme betekent letterlijk geen dierlijke producten eten of drinken. (geheel plantaardige voeding. Vleesloos dus ook exclusief zuivel, eieren en honing).

Lacto-vegetariërs gebruiken daarentegen wel zuivel.
Ovo-vegetariërs eten wel eieren.

Lacto-ovo vegetariërs gebruiken zuivel en eieren.

Veganisten zijn, wat dieet aangaat, in feite streng vegetariërs (maar hun totale levenstijl is wel geheel anders).

Voeding zonder dierlijke ingredienten is niet alleen diervriendelijk (dieren hoeven er immers niet voor te worden misbruikt en gedood), het is ook veel gezonder.
Vegetariërs en veganisten zijn doorgaans gezonder dan mensen die wel vlees en zuivel gebruiken.

Bovendien is een vegetarische levensstijl beter voor het milieu. De massale consumptie wereldwijd van vlees en zuivel draagt in hoge mate bij aan het broeikasprobleem en dus aan de opwarming van de aarde.
Daarnaast is er een veel eerlijkere wereldvoedselverdeling mogelijk als mensen globaal op een plantaardig voedselpatroon overschakelen. Als iedereen plantaardig zou eten, zou er geen honger in de wereld zijn!

Elke dag zijn er mensen die om een of meerdere van deze redenen vegetariër worden. In Amerika, Europa, Azië worden ongeveer 1 miljoen mensen per jaar vegetariër!

Alles wat u doet maakt een verschil. Elk beetje helpt. Elk dier telt, elk mens telt. Het vegetarisme helpt daarbij.  Het is diervriendelijker en u leeft gelukkiger, gezonder en langer.


Share |

schijf van vijf voor veganisten
schijf van vijf voor veganisten

 
barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl