NIEUWS:

rss


RECEPTENIn Memoriam Barry Horne 05-11-2001

barry horne Barry Horne,overleden op 5-11-2001 tengevolge van diverse hongerstakingen, waarvan de laatste tegen de MKZ. Hij streed tegen de misdadige manier waarop regeringen en mensen omgaan met dieren.

"De zielen van de gemartelde doden schreeuwen om rechtvaardigheid, de schreeuw van het leven is voor vrijheid."

Barry Horne begon 21 oktober 2001 aan zijn 4e hongerstaking, ditmaal uit protest tegen het misdadige regeringsbeleid dat miljoenen dieren liet slachten enkel om de onschuldige ziekte MKZ tegen te gaan. 5 november 2001 stierf Barry Horne vanwege de onomkeerbare schade die de hongerstakingen aan zijn lever en nieren veroorzaakt had. Eerdere hongerstakingen waren gericht tegen dierproeven en het legitimeren daarvan door de overheid.

Barry Horne werd in 1997 opgepakt wegens een geslaagde brandstichting en een poging tot brandstichting bij bedrijven die op dieren testen. Hij kreeg 18 jaar voor zijn onbaatzuchtige daad.

"
De strijd is niet voor ons, niet voor onze persoonlijke behoeften. Het is voor elk dier dat ooit heeft geleden en in vivisectielaboratoria is gestorven en voor elk dier dat zal lijden en in die zelfde laboratoria zal sterven tenzij wij deze verschrikkingen nu beëindigen! De zielen van de gemartelde doden schreeuwen om rechtvaardigheid, de schreeuw van het leven is voor vrijheid. Wij kunnen die rechtvaardigheid tot stand brengen en wij kunnen die vrijheid leveren. De dieren hebben niemand behalve ons, wij zullen ze niet in de steek laten. "
Barry Horne


Barry Horne - een brief van Barry
:

dierenbevrijding

 

 

 

 

 

 

 

 


Het is altijd gemakkelijker om de redenen te zien waarom wij niet zouden kunnen slagen. Altijd gemakkelijker om onze schouders op te halen en geloven dat het wel goed komt en te denken dat we er niks aan zouden kunnen doen. Bijna als automatisch gebaar.

Zonder geloof in succes wordt het succes moeilijk te bereiken, bijna een onmogelijkheid. Een beetje zoals dierenbevrijding is. Een onmogelijk concept. Niettemin weten we dat het niet zo is, waar strijden wij anders voor? Wij zouden nooit bang moeten zijn te slagen of te geloven dat wij kunnen slagen. En wij zouden nooit bang moeten zijn om naar de sterren te reiken. Met deze hongerstaking zeggen wij tegen de overheid van dit land dat wij met z'n allen niets anders willen dan ons doel bereiken.
Hoe kunnen wij in vredesnaam om minder vragen? Als je dat zou doen, dan veroordeel je veel dieren tot lijden en tot de dood. Geloof me, het is tijd om naar die sterren te reiken en te geloven dat het mogelijk is. Vele mensen zeggen dat dit protest niet kan slagen omdat de overheid niet toegeeft en dat zij geen gevoel voor de dieren heeft. Anderen zeggen dat de doelstelling die wij hebben gevraagd teveel gevraagd is. Wij zouden minder moeten vragen, naar een gemakkelijker verkrijgbaar doel streven.
Zij zeggen, je kunt niet alles verwachten; neem het stap voor stap. Mijn antwoord op dit laatste is, dat wij dat al jarenlang hebben gedaan. Wij hebben die stappen voor rechtvaardigheid in de laboratoria stap voor stap al genomen, die paden zijn al platgetreden. En nu hebben wij het punt bereikt waar wij in het zicht van ons doel zijn.

Er zijn geen andere maatregelen te treffen behalve de definitieve stap voor de totale afschaffing van vivisectie. Begrijp ons niet verkeerd; de doelstelling van deze hongerstaking is niet het één of ander te willen eisen dat niet kan worden gegeven, want wij zijn redelijke mensen, en als zodanig eisen wij geen onmiddellijke oplossing. In plaats daarvan zeggen wij ' binnen een goedgekeurde periode van tijd '. Dat is precies wat het betekent. Geen dubbele agenda, geen lege beloften, geen geheime overeenkomsten.
Geef ons een tijdslimiet die te aanvaarden is en geef ons uw woord. Tegen de Overheid wil ik dit zeggen; u heeft de mensen die voor de rechten van dieren strijden, duizenden en duizenden mensen die van dieren houden in dit land, het meest schandelijk behandeld. In de maanden voorafgaande aan de verkiezingen, zei u mooie woorden, gaf u ons beloften, en u verzekerde ons telkens weer van uw eerbare bedoelingen naar de dieren toe. En wij geloofden u.*

Namens die duizenden en duizenden mensen die op u hebben gestemd die graag geloofden dat de overheid haar woord zou houden en de dieren zou helpen. U hebt ons misleid en u hebt de dieren verraden die u beloofd had om te helpen. Wij zullen dit niet vergeten; het is niet genoeg om te zeggen dat u nog geen tijd hebt gehad om te doen om wat u hebt beloofd. Uw woorden sinds de verkiezingen hebben dit bewezen, u spreekt tot ons met gebrek aan gevoel voor de dieren. U vertelt nu dat zij geen prioriteit zijn.
Aan duizenden die hun stemmen aan u gaven, zijn zij wel een prioriteit en u zou slim moeten zijn om u dit zelf te herinneren. Toon ons nu dat u mannen en vrouwen van eer bent, dat u medeleven hebt, dat u voor het einde van het lijden van de dieren in de vivisectie laboratoria bent. Praat met ons over dit onderwerp en wij zullen opnieuw luisteren, maar verraadt de dieren of ons niet. Dat zullen wij anders nooit vergeten.

VOOR DIERENBEVRIJDING. ALTIJD.

Barry Horne

*Voor de verkiezingen hadden partijleiders van de labourpartij toegezegd dat zij een onderzoek zouden ondersteunen naar de vivisectie praktijken.
In dat licht hebben zij 1 miljoen pond ontvangen van het international found voor animal welfare.
Er werd voorafgaande aan de verkiezingen een brochure uitgegeven om te sympatiseren met labourparty vanwege de belofte dat zij een onderzoek zouden instellen naar de vivisectie.
Toen ze eenmaal gekozen waren in de nieuwe regering heeft de nieuwe regering dit, voor de verkiezingen toegezegde onderzoek, nooit opgezet. (hoewel het in een later stadium wel dierproeven voor cosmetische doeleinden verbood.)

Vertaald door Isis-veganisme


Mp3-tje,
klik hier 

Bronnen:

www.absoluteastronomy.com/encyclopedia/b/ba/barry_horne.htm

www.barryhorne.org

www.indymedia.nl


 


barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl