NIEUWS:

rss


RECEPTEN







Plantaardige loempia's

Loempia's

Ingrediënten:  
*
deegvellen
(Turkse deegvellen zijn het aller-aller lekkerst! of grote chinese loempia-vellen(diepvries supermarkt) of desnoods filo deeg uit de diepvries,echter GEEN bladerdeeg!)
*chinese groentemix
*knoflook
*sojasaus (zoet)
*zonnebloem-olie
*tofu
*chinese/oosterse kruidenmix

Snijd de tofu in kleine blokjes van ca. 0,5 cm.
Meng die met een deel van de knoflook en de kruidenmix.
Bak dit knapperig in de wok en neem 't uit de wok.
Roerbak vervolgens de groenten in de wok
Voeg op t eind de gebakken tofu- blokjes,
de rest van de knoflook en de kruidenmix toe.
En als laatst de sojasaus geheel naar eigen smaak
(evt.kunt u wat sambal eraan toevoegen.)
Laat dit alles afkoelen.


Neem de deegvellen uit de verpakking
Maak hiervan delen van ongeveer 20 cm lang en 15 cm breed.
Vul nu ieder vel met de afgekoelde groenten/kruidenmix.

Rol daar (dichte!) pakketjes van,in de vorm van een loempia.

Na de loempia's gemaakt te hebben, nu nog een kwestie van frituren in de zonnebloem-olie
tot de loempia's goudbruin en knapperig zijn.(ca 2 minuten)
Neem ze uit de frituur/wok en laat ze uitlekken op keukenpapier.


Heeeeeerlijk! Werkelijk waar!


.

 

 

 




 

 














barry horne

 

isis-veganisme.nl

Artikelen, teksten en recepten mag u overnemen mits u aan bronvermelding doet: (bron: isis-veganisme.nl)

© isis-veganisme.nl